2016-07-16

Bräcke / Arvesund

Uppvisningskörning med Galoscher.

Nu har vi provåkt i Arvesund och både vi som körde och dom som arrangerade har dragit lärdom och erfarenheter. Då Tord och dom andra började i Bräcke och kom först senare på eftermiddagen så skulle Lasse med Nealbåten (stegbåt) / Penta E30 400cc och jag med min 40-tals stegbåt / Archimedes B23 500cc hålla ställningarna på förmiddagen. Då det var premiärtur för Lasses båt så gick den givetvis bara ca 70m sen gav tändsystemet upp, den ser dock ut att kunna bli en bra uppvisningsbåt då den låg bra i vattnet och kom fort upp i fart. Det blev många vändor med B-23:an för att hålla publiken stången tills dom andra dök upp men det gav möjlighet till andra inställningar och nu går den lite fortare och hoppar inte så förbaskat.
Arvemuseet är mycket intresserade inför nästa år då temat är fritidsaktiviteter och är beredda att bygga bryggsystem och ordna med det som behövs för att vi skall kunna köra där med en riktig uppvisning. Vi kommer att bli inbjudna under hösten till planeringsmöte med museet och om inte Tord vill ta tag i det hela kommer jag att försöka ordna så att det blir kört där på något vis, vilket jag fick ordna denna gång. Västra Jämtlands befolkning var mycket intresserade och det var publikrekord för museet tack vare den körning vi gjorde.

SFRO Jämtland / Robert Eriksson.

I Bräcke körde Daniel Nilsson Eison cabover 1989 med en König VB, fyrcylindrig 350cc från 1977, Tord Kristoffersson med Roland Stoltz MJ cabover från 1969 med en Crescent CS från 1964. Julia Kristoffersson, Eison cabover 1985 / Crescent CS 1964 kom bara två varv och Roger Norén kom bara femton meter med sin Ahlén knäbåt / König FCS, tvåcylindrig 500cc från 1963.

I Arvesund hade Daniel bytt till Malcolm Goodmans världsrekordbåt från 2006, en Dickfors cabover med en GRM 250cc. Julia, Tord och Roger körde samma grejor som i Bräcke.

Robert Eriksson och Lars Andersson som inte har licens körde uppvisning i egen regí.

RBF / Henry J.